Jossefins Bakdagar

Brytbröd i långpanna

Kategori: Bröd

Fredagsbördet står i ugnen och det doftar ljuvligt. 


 
Du behöver: 
- 2 pkt jäst 
- 10 dl vatten 
- 1 dl olivolja 
- ca 14-16 dl vetemjöl 
- 2 msk torkade örter 
- 1/2 brödsirap 
- 1 tsk salt 
- 2 tsk brödkryddor 
- 1 tsk bikarbonat 
 
Till garnering 
- valfri ost 
- 1 ägg 
- torkade örter 
 
Gör såhär: 
1. Smula jästen och lös upp med lite vatten, tillsätt sedan resten av vattnet och de andra ingredienserna. 
2. Låt jäsa 45 min. 
3. När degen har jäst klart så har den ungefär dubbel storlek. 

4. Baka ut och gör så små bullar ca 70 gram. 
5. Lägg bullar i en långpanna med lite mellanrum. 

6. Låt jäsa ytligare 25 min. 
7. Sätt ugnen på 225 grader. 
8. Pensla brödet med ägg och stö ost jämt över brödet och stö över lite torkade örter. 
 
9. Baka av brödet mitt i ugnen tills brödet fått en gyllenbrun färg, ca 20 min. 
10. Låt svalna lite på ett galler, varsågod och ät :) 


 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här: