Jossefins Bakdagar

Flätad barkis

Kategori: Bröd

Barkis är ett bröd som är så otroligt lättbakat bröd och samtidigt väldigt gott med få ingredienser vilket gör att det inte kostar speciellt mycket att göra. 




Du behöver: 
- 1 pkt jäst 
- 6 dl vatten 
- 1 dl olja 
- ca 10 dl vetemjöl 
- 1 tsk salt 
Garnering 
- 1 ägg 
- vallmofrön

Gör såhär: 
1. Smula jästen och lös upp den i bunken tillsammans med lite vatten (fingervarmt ca 37 grader), häll sedan i resten av vattnet och de andra ingredienserna. Låt degen knådas i assistenten ca 5 min. 

2. Låt jäsa 1,5 timme under en fuktig handduk 

3. Arbeta degen till en smidig deg och sedan dela upp degen i tre, gör tre långa rullar, 

4. Gör sedan en fläta av längdena 


5. Låt jäsa ytligare 1 timme under en fuktigt handduk 

6. Pensla brödet med ett vispat ägg och strö över vallmofrön 

7.  Grädda brödet mitt i ugnen på 200 grader ca 25-30 min, knacka på brödet och låter det ihåligt så är det klart. 
För att få den krispiga ytan på brödet, släng i lite vatten i ugnen. 

8.  Lägg på galler och låt svalna utan handduk för att få den krispiga ytan.